Project

Overview

  • Categories:Architecture, Interiors, Landscapes
  • Architecture:Studio Indigo Ltd
  • Interiors:Ngila Boyd Ltd
  • Landscape:Ian McDonald Landscape Ltd
  • Hard Landscape:Studio Indigo Ltd
  • Location:London
  • Status:Completed
Project

Description

This very grand 1840’s house on the Phillimore Estate had been badly refurbished and extended in the early 1980’s. The house was nicked named ‘the brute’ because of its sheer size and crude appearance both internally and externally.

The aim of the refurbishment was to reconfigure the interiors to provide space that could be used both for entertaining on a grand scale and at the same time be a comfortable family home. A double height entry hall was created to provide the ‘wow’ factor and a new grand staircase formed to link all levels of the house. Light filters down the staircase from the windows in the staircase and the roof light above to create a dramatic and theatrical space.

The basement was dramatically transformed by the creation of a new lantern light placed over the swimming pool that created not only a double height space but flooded the area with light.

Two new mews houses were constructed at the rear of the garden, known as the ‘salt and pepper pots’. They provide a focus to the vista from the house, and also staff accommodation in one building and garaging in the other. An underground tunnel links the garage to the basement pool and house.

The result is an undeniably grand house, which is both comfortable and full of character and interest.
Client

Testimonial

Not Available
Private